Wedstrijdverslagen

Het is gisteren niet gelukt voor het herenteam om de titel van 2015 te winnen. In het beslissende duel in Vinkhuizen was Typhoons simpelweg te ervaren en te sterk voor de jonge Uithuizers. Bij rust was het verschil al opgelopen naar 19 punten. Ietwat geflatteerd werd het via een 11-2 run in de laatste minuut uiteindelijk 46-72. Voor Hans van Tamelen en Jeroen Bos was het de laatste wedstrijd in het tenue van Highlanders. 

Scores: Jeroen Bos 14, Hans van Tamelen 13, Anton Jonker 6, Jesse Bronsema 5, Pieter Padje 4 en Erwin Vos 2.

Highlanders feliciteert Typhoons met de titel en wenst hen veel succes in de tweede klasse!

SIETSEMA Highlanders wint thuis van Celeritas-Donar

De hoofdmacht van basketbalvereniging SIETSEMA Highlanders speelde vorige week haar eerste competitiewedstrijd in de derde klasse. In een zwak duel werd er verloren van Jumping Five uit Peize. Echter door het opstellen van een ongerechtige speler mochten de Uithuizer basketballers de punten meenemen en verloor Peize achteraf met 20-0. Een gelukje voor Highlanders dat afgelopen zaterdag de koppositie ineens moest verdedigen. Dat moest in De Mencke gebeuren tegen Celeritas-Donar, een ploeg die ook haar eerste duel had gewonnen. Enigszins onverwacht won Highlanders ruim met 70-52. 

Zaterdag 8 maart speelden de dames van Sietsema Highlanders thuis tegen de Groene Uilen. Deze tegenstander werd vorige week verslagen, na een slechte start maar een goede finish.De thuisploeg was er zeer op gebrand om het team ook voor het thuispubliek te verslaan.

Coach Neggers beschikte zaterdag over 8 inzetbare speelsters en de bank zat ook gezellig vol. Gestart werd met Wildeboer-Van Tamelen, Haaksema, Pieterman, Dolfing en Neggers. Het 1e kwart was vorige week niet al te best, deze week werd er beter begonnen. Na de sprongbal noteerde Wildeboer-Van Tamelen het 1e punt op het scorebord dmv een vrije worp. In dit kwart gingen de scores over en weer. Riepma noteerde 4 punten en Pieterman schoot van afstand met scherp. Eindstand van het 1e kwart: 15-12.

De mooiste score van deze wedstrijd kwam op naam van jeugdspeler Riepma, die trouwens volgend jaar als vaste speelster in de selectie wordt opgenomen. Na een break volgens het boekje en prachtige pass van Sijbolts maakte Riepma het een-tweetje vakkundig af met een lay-up. De verdediging ging in dit kwart steeds beter lopen. Inside konden de Groene Uilen zeer weinig gedaan krijgen. De meeste punten, en dat waren en slechts 7, kwamen van buiten. Daar zetten de thuisspeelsters 20 punten tegenover. Inside werd de ring goed gevonden door Dolfing en Haaksema. Neggers sloot het 2e kwart af met een 3-punter, stand 35-19.

In de rust had coach Neggers niet veel meer te vertellen dan zo door te gaan, en niet té frivool gaan spelen. En dat deden de dames dan ook. Het 3e kwart was voor de Sietsema Highlanders altijd een moeilijk kwart. De boel wilde nogal eens inzakken. Vorige week werd daar voor het eerst mee afgerekend en na deze wedstrijd lijkt de hobbel genomen. De verdediging stond als een huis. Had Wildeboer-Van Tamelen in het begin van de wedstrijd nog wat moeite om het netje te vinden, in het 3e kwart was dat verleden tijd. Schoten, veel inside moves, echt alles was raak. Eindstand van dit kwart: 61-33.

Het maakte deze wedstrijd weinig uit wie er met wie in het veld stond. Speelsters wisten elkaar te vinden, er zat snelheid in de bal en posities werden goed overgenomen. Het 4e kwart werd niet veel meer gescoord. Eindstand van deze wedstrijd: 68-40.

Met nog 1 thuis- en 1 uitwedstrijd te gaan staan de dames van Sietsema Highlanders op de 5e positie. Dit is gezien de bezetting dit jaar een prima resultaat.

Volgende wedstrijd is op zaterdag 15 maart om 19.30 in sporthal De Mencke in Uithuizen. Tegenstander is dan Penta uit Drachten.

Het damesteam van SIETSEMA Highlanders speelt dit seizoen in de top vier van de derde klasse. Een plek die ze ook aan het eind van deze jaargang wil behouden. Daarvoor moeten er wel punten gepakt worden in de laatste vier duels. Een goede aanzet werd afgelopen zaterdag in De Mencke gegeven. Tegenstander Groene Uilen werd met 74-9 in de pan gehakt. Een mooie revanche want de uitwedstrijd leverde een minieme nederlaag op. Toen speelden de Uithuizers met slechts vijf speelsters, nu kon men zeven opstellen. De afwezigen en de blessures zijn een beetje het verhaal van dit seizoen. Enkele speelsters zijn niet altijd inzetbaar en daarnaast heeft de ploeg van coach Kees Neggers veel pech gehad aan het blessurefront. Anders had een hogere klassering er wellicht prima ingezeten.

Groningen, 8 december,

 

Door sneeuw en heel koud weer,

Gingen we naar Groningen deze keer.

Tegen de Groene Uilen speelden de dames van Highlanders daar een wedstrijdje,

De vorige keer wonnen we thuis dat partijtje.

Op zaterdag  1 december 2012  hadden we een thuis wedstrijd  tegen hbv  hornets.

De basketballers van SIETSEMA Highlanders hebben het zwaar in de tweede klasse. Afgelopen zaterdag kwam Flying Red uit Roden op bezoek in De Mencke. Deze ploeg veegde in de eerste wedstrijd van het seizoen de Uithuizers compleet van het veld. De jonge Drentse ploeg zette veel druk waartegen Highlanders toen niet bestand was. Nu, nota bene zonder spelverdeler Gerald van Nieuwenhuyzen, bleef de thuisploeg tot aan het begin van het vierde kwart in de wedstrijd hangen. De vijfde fouten en dus uitsluitingen van Hans van Tamelen en Klaas de Jong bleken fataal waarna de gasten naar 64-80 liepen als eindscore.

Hieronder een wedstrijdverslag van de dames, geschreven door Marlies Pieterman

In sporthal Vinkhuizen stond afgelopen zaterdag het duel tussen het eerste team van Celeritas-Donar en de hoofdmacht van SIETSEMA Highlanders op het programma. Drie goede kwarten waren niet genoeg voor Uithuizers, die er inmiddels achter zijn gekomen dat in de tweede klasse veertig minuten geconcentreerd basketbal verwacht wordt. Het werd 79-63 voor de Groningse thuisploeg.

Afgelopen dinsdag speelden de dames van SIETSEMA Highlanders thuis tegen de uit Friesland afkomstige BV Arrows. Deze wedstrijd was verplaatst van 10 november naar afgelopen dinsdag. De wedstrijd werd gewonnen door de dames van coach Kees Neggers met 47-36.

 
Hoofdsponsor
Bord/Team Sponsoren
Krijgsheld bloemen en planten
Kramer