2013-2014

Zaterdag 8 maart speelden de dames van Sietsema Highlanders thuis tegen de Groene Uilen. Deze tegenstander werd vorige week verslagen, na een slechte start maar een goede finish.De thuisploeg was er zeer op gebrand om het team ook voor het thuispubliek te verslaan.

Coach Neggers beschikte zaterdag over 8 inzetbare speelsters en de bank zat ook gezellig vol. Gestart werd met Wildeboer-Van Tamelen, Haaksema, Pieterman, Dolfing en Neggers. Het 1e kwart was vorige week niet al te best, deze week werd er beter begonnen. Na de sprongbal noteerde Wildeboer-Van Tamelen het 1e punt op het scorebord dmv een vrije worp. In dit kwart gingen de scores over en weer. Riepma noteerde 4 punten en Pieterman schoot van afstand met scherp. Eindstand van het 1e kwart: 15-12.

De mooiste score van deze wedstrijd kwam op naam van jeugdspeler Riepma, die trouwens volgend jaar als vaste speelster in de selectie wordt opgenomen. Na een break volgens het boekje en prachtige pass van Sijbolts maakte Riepma het een-tweetje vakkundig af met een lay-up. De verdediging ging in dit kwart steeds beter lopen. Inside konden de Groene Uilen zeer weinig gedaan krijgen. De meeste punten, en dat waren en slechts 7, kwamen van buiten. Daar zetten de thuisspeelsters 20 punten tegenover. Inside werd de ring goed gevonden door Dolfing en Haaksema. Neggers sloot het 2e kwart af met een 3-punter, stand 35-19.

In de rust had coach Neggers niet veel meer te vertellen dan zo door te gaan, en niet té frivool gaan spelen. En dat deden de dames dan ook. Het 3e kwart was voor de Sietsema Highlanders altijd een moeilijk kwart. De boel wilde nogal eens inzakken. Vorige week werd daar voor het eerst mee afgerekend en na deze wedstrijd lijkt de hobbel genomen. De verdediging stond als een huis. Had Wildeboer-Van Tamelen in het begin van de wedstrijd nog wat moeite om het netje te vinden, in het 3e kwart was dat verleden tijd. Schoten, veel inside moves, echt alles was raak. Eindstand van dit kwart: 61-33.

Het maakte deze wedstrijd weinig uit wie er met wie in het veld stond. Speelsters wisten elkaar te vinden, er zat snelheid in de bal en posities werden goed overgenomen. Het 4e kwart werd niet veel meer gescoord. Eindstand van deze wedstrijd: 68-40.

Met nog 1 thuis- en 1 uitwedstrijd te gaan staan de dames van Sietsema Highlanders op de 5e positie. Dit is gezien de bezetting dit jaar een prima resultaat.

Volgende wedstrijd is op zaterdag 15 maart om 19.30 in sporthal De Mencke in Uithuizen. Tegenstander is dan Penta uit Drachten.

Het damesteam van SIETSEMA Highlanders speelt dit seizoen in de top vier van de derde klasse. Een plek die ze ook aan het eind van deze jaargang wil behouden. Daarvoor moeten er wel punten gepakt worden in de laatste vier duels. Een goede aanzet werd afgelopen zaterdag in De Mencke gegeven. Tegenstander Groene Uilen werd met 74-9 in de pan gehakt. Een mooie revanche want de uitwedstrijd leverde een minieme nederlaag op. Toen speelden de Uithuizers met slechts vijf speelsters, nu kon men zeven opstellen. De afwezigen en de blessures zijn een beetje het verhaal van dit seizoen. Enkele speelsters zijn niet altijd inzetbaar en daarnaast heeft de ploeg van coach Kees Neggers veel pech gehad aan het blessurefront. Anders had een hogere klassering er wellicht prima ingezeten.

Groningen, 8 december,

Door sneeuw en heel koud weer,

Gingen we naar Groningen deze keer.

Tegen de Groene Uilen speelden de dames van Highlanders daar een wedstrijdje,

De vorige keer wonnen we thuis dat partijtje.

Hieronder een wedstrijdverslag van de dames, geschreven door Marlies Pieterman

Afgelopen dinsdag speelden de dames van SIETSEMA Highlanders thuis tegen de uit Friesland afkomstige BV Arrows. Deze wedstrijd was verplaatst van 10 november naar afgelopen dinsdag. De wedstrijd werd gewonnen door de dames van coach Kees Neggers met 47-36.

Hieronder het verslag geschreven door Danielle de Jager.

De dames van SIETSEMA Highlanders speelden afgelopen zaterdag een wedstrijd tegen het derde team van Moestasj. De vrouwen van coach Kees Neggers wonnen met 22-53, direct het eerste kwart werd duidelijk dat de wedstrijd voor Highlanders was.

Het damesteam van SIETSEMA Highlanders mocht afgelopen zaterdag haar eerste competitiewedstrijd spelen. De nummer vier van afgelopen seizoen is weer ingedeeld in de derde klasse van Rayon Noord. Tegenstander in De Mencke was Aquila uit Veendam, de nummer drie van vorig jaar. Op papier dus een topper gezien het feit dat kampioen Jumping Five er niet meer bij is en Aquila en Highlanders gokken op een plaats bovenin. Bij een topwedstrijd hoort spanning, zo ook zaterdagavond. Het werd via 39-39, 42-39 voor de Uithuizer dames.

Na het seizoen te zijn gestart met twee thuiswedstrijden, mochten de dames van SIETSEMA Highlanders afgelopen zaterdag in Drachten aantreden tegen Penta. DeUithuizer basketbalsters van coach Kees Neggers wonnen met 37-45 in een vreemd duel.

Het damesteam van SIETSEMA Highlanders blijft het goed doen in de derde klasse. De competitieplanning is zo dat ze de eerste vier wedstrijden speelden tegen top-3 kandidaten. MSK bleek als enige veel te sterk. Er werd eerder gewonnen van Aquila en Penta. Zaterdag in de Mencke was Moestasj de tegenstander. De studentenploeg had al haar wedstrijden gewonnen tot nu toe. Aan die reeks kwam een einde tegen Highlanders. De vrouwen van coach Kees Neggers wonnen met 49-39, waarin in het derde kwart het verschil werd gemaakt.

Het damesteam van SIETSEMA Highlanders speelde afgelopen zaterdag in Dokkum tegen Arrows, dat afwisselend in Dokkum en in Damwoude speelt. Net als een week eerder, stelde de ploeg van coach Kees Neggers de zege veilig in het laatste kwart. Het werd 37-41 voor de Uithuizer basketbalsters.