Het damesteam van Highlanders speelde zaterdag een van te voren als lastig ingeschatte uitwedstrijd tegen Celeritas-Donar 3. Waar de Uithuizers thuis nog de grootste moeite hadden met de Groningers was het nu in een rommelig duel snel beslist. Op het mini-veld in Vinkhuizen werd het 30-64 voor de ploeg van coach Jeroen Bos. Met vijf duels nog voor de boeg staat Highlanders vier punten voor op de gedeelde nummers 2, Aquila en Joure.

Highlanders kon weer over een volledige selectie beschikken. Qua loopafstand maakte het niet veel uit want zoals genoemd was het veld stukken kleiner dan in Uithuizen. Uiteraard alle respect voor deze noodmaatregel, maar het was geen voordeel voor de gasten. Het spel kon niet echt breed gehouden worden en echt fast-break spelen lukte niet. gevolg een rommelpotje binnen de driepuntslijn. Gevoelsmatig was Highlanders slecht in de afwerking, ondanks de gescoorde 64 punten. Defensief zat het redelijk dicht. Dertig punten tegen door een aanvallend ingestelde ploeg is netjes te noemen. Alle acht Highlanders scoorden. Via de 15-32 ruststand werd deze precies gedubbeld voor de eindstand.

Scores: Danielle de Jager 19, Marloes Knol 11, Annemieke Westerdijk 11, Carolien van Tamelen 7, Marlies Pieterman 4, Ellen Roede 4, Marlies Neggers 4 en Janet Dolfing 4.

Komende week staat de lastige uitwedstrijd tegen Aris 2 op het programma. Deze ploeg doet het erg goed thuis, dus werk aan de winkel voor de Uithuizer dames!