competitiewedstrijd. Nadat vorige week het kampioenschap al in de wacht was gesleept, voor beide partijen een duel zonder waarde voor wat betreft de eindrangschikking. Een uiterst gemotiveerde thuisploeg wist de mat begonnen Uithuizers te overtroeven met een terechte 39-37 winst.

De ploeg van coach Jeroen Bos was feitelijk mentaal en ook fysiek aan het einde van het Latijn. Spelverdeler en aanjager Ellen Roede is lange tijd uit de roulatie met een vervelende hielblessure.  Daarnaast leek het of de opgebouwde druk richting het kampioenschap z’n tol had geëist. Echter dit mag niet als excuus gelden. Millwings speelde fris, agressief en met meer overtuiging.

Highlanders startte met Danielle de Jager, Marlies Neggers, Marloes Knol, Carolien van Tamelen en Janet Dolfing. Minutenlang werd er amper gescoord. Dolfing maakte de eerste score en daarna bleef het gelijk opgaan tot 7-7 na tien minuten spel. In het tweede kwart was de thuisploeg heer en meester. Highlanders wisselde wel door maar kreeg geen goed draaiend vijftal op de vloer. Knol wist als een van de weinigen de basket te vinden. Veelscorende spelers als De Jager en Westerdijk haalden niet hun gebruikelijke aanvallende niveau. Telkens weer werd de man-to-man verdediging verschalkt. De thuisploeg mocht met een 23-12 tussenstand gaan rusten.

In het derde kwart besloot Bos het roer om te gooien. Highlanders startte met een vlotte zoneverdediging. En de opzet slaagde want Millwings verspeelde een aantal keren de bal waardoor de Uithuizers terug konden komen. Scores van De Jager, Knol en Van Tamelen zorgden ervoor dat het verschil weer vijf werd. Snel werd er overgeschakeld naar wederom een man-to-man verdediging. En deze maal was de uitvoering een stuk agressiever en  beter dan in de eerste helft.  Westerdijk bracht haar ploeg zelfs tot op drie punten, 31-28.  In de slotfase bleef het verschil klein. Alleen telkens als Highlanders de kans had om in te lopen, werd er dom balverlies geleden. En dat is waarschijnlijk de nekslag geweest. Vlak voor tijd, door twee vrije worpen van Van Tamelen, was het 35-37. De uiterst koele vrije worpschutters van de thuisploeg hielden Millwings aan de goede kant van de score. Bij 37-39 kon Highlanders nog aanleggen voor een winnende driepunter. Echter een goed schot werd niet gevonden.

De scores: Carolien van Tamelen 9, Marlies Neggers 8, Annemieke Westerdijk 6, Marloes Knol 6, Janet Dolfing 4 en Danielle de Jager 2.

Coach Jeroen Bos was uiteraard niet tevreden met het resultaat maar zag zijn team wel een uniek seizoen spelen, waarbij inzet, karakter en werklust de titel naar Uithuizen bracht. Zaak om te proberen met dit team in de tweede klasse goed mee te doen. Gelukkig is het verschil tussen de top van de derde klasse en de middenmoot van de tweede niet zo groot. Dus met wat wijzigingen op tactisch vlak en het meenemen van de ervaring van dit seizoen, moet Highlanders een leuk jaar tegemoet gaan in de tweede klasse.