Afgelopen zaterdag speelden de dames van SIETSEMA Highlanders in Eelde tegen Exercitia’73. Hoewel er weer een stukje beter werd gespeeld dan een week eerder, was het niet genoeg voor de eerste wedstrijdpunten. Het werd 53-40 voor de thuisploeg. Bij Highlanders werden de coachhonneurs waargenomen door Marlies Neggers.

 

De gasten kenden een valse start tegen het jonge Exercitia. Binnen een mum van tijd stond het 11-0. Pas daarna herpakten de gasten zich wat. Marloes Knol zette met een driepunter en een gewone score de eerste punten voor Highlanders op het bord.  Westerdijk maakte 12-7 wat tevens de tussenstand was na het eerste kwart. In het tweede kwart werd er beter gespeeld. Janet Dolfing en Carolien van Tamelen begonnen zich ook met de score te bemoeien en zo kwam Highlanders puntje voor puntje dichterbij. De driepunter van Knol betekende zelfs 26-20 bij rust.

In het derde kwart bleef de thuisploeg steeds hangen op een voorsprong van iets minder dan tien punten. Annemieke Westerdijk wist een paar keer goed de basket te vinden evenals wederom Van Tamelen en Dolfing. In het laatste kwart zetten de gasten nog even aan. Een score van Danielle de Jager was goed voor 47-40 maar hier bleef het ook bij. De koek was op en Exercitia liep uit naar de 53-40 eindstand.

De scores: Marloes Knol 13, Carolien van Tamelen 7, Annemieke Westerdijk 6, Janet Dolfing 6, Danielle de jager 4 en Ellen Roede 2.

Aanstaande zaterdag komt de kampioen van vorig jaar op bezoek in de H.J. Brontshal. Om 18:15 uur speelt Highlanders tegen HSVB 2.

 
Hoofdsponsor
Bord/Team Sponsoren
Krijgsheld bloemen en planten
Kramer