Marlies Neggers schreef het volgende verslag van de dameswedstrijd tegen Penta uit Drachten:

Zaterdag 8 oktober Dames Uithuizen tegen Penta in Drachten

De tegenstanders van de Uithuizer dames speelt dit seizoen voor het eerst competitie en zaterdag begonnen ze 9 vrouwen sterk aan de wedstrijd. Onze dames misten deze wedstrijd Ruth Haaksema zodat met 6 speelsters gespeeld werd. In een goede maar soms rommelige wedstrijd werd Penta verslagen met 31-55.

De vorige wedstrijd begonnen de dames uit Uithuizen nogal slordig, dat was deze wedstrijd niet het geval. De zone verdediging stond aardig goed en leverde tot frustratie van de tegencoach meer dan eens een sprongbalsituatie op. Aanvallend gezien kon het nog wel beter. Na de 1e score in de 1e minuut duurde het 3 volle minuten voordat de 2e score kon worden bijgetekend. Onder het bord werd door de tegenstander veel fouten gemaakt. De vrije worpen die hieruit volgden werden helaas niet goed benut. Eindstand van het 1e kwart: 9-12.Het 2e kwart begon lekker, een 10-0 run zorgde voor 9-22. Carolien van Tamelen raakte goed op dreef en scoorde in dit kwart 10 van haar 19 punten. De tegenstander werd 4 minuten lang van scoren afgehouden. De rust begon met een stand van 15-28.In het 3e kwart werd de aanval wat ruimer opgezet. De ruimte die dit opleverde werd gebruikt voor goed uitgespeelde aanvallen. In de verdediging werden aardig wat ballen onderschept. De tegenstander mocht maar 6 punten maken.  Onder het bord werden regelmatig gevechten om de bal uitgevoerd. Eindstand 21-45.Het laatste kwart hielden de beide teams de scores in evenwicht en scoorden 10 punten.  Helaas werd het soms rommelig en ontstond er hier en daar irritatie (vooral bij de tegenstander). Helaas moest De Jager het veld met 5 fouten verlaten. De wedstrijd werd op routine uitgespeeld.Scores: Carolien van Tamelen 19, Marlies Neggers 16, Janet Dolfing 8, Ellen Roede 6, Daniëlle de Jager 4 en Marlies Pieterman 2 punten.Er zijn nog genoeg punten die verbeterd kunnen worden. Daar kan de komende weken aan worden gewerkt want de volgende wedstrijd is 29 oktober thuis tegen Aquila uit Veendam.