Hieronder het wedstrijdverslag van de dames. Met dank aan Ellen Roede.

Afgelopen zaterdag speelden de dames van basketballvereniging Sietsema Higlanders uit tegen BV Groningen. De ploeg uit Uithuizen neemt momenteel de 3e plek in de poule in, terwijl de Groningers op de 5e plaats verkeren. De wedstrijd kon dus alle kanten op.

Het duel begon met balbezit voor de Highlanders waaruit Carolien van Tamelen de eerste twee punten scoorde. Opnieuw werd door coach Kees Neggers voor een zone-verdediging gekozen en de Uithuizer dames wisten deze goed dicht te houden. Toch kwamen de Groningers op een 4-2 voorsprong door een 3-punter en een benutte vrije worp.

Maar dit lieten de gasten niet zomaar over zich heen gaan en zorgden opnieuw voor een voorsprong van 2 punten, mede door twee succesvol genomen vrije worpen van Marlies Neggers. Het eerste kwart wordt door de uitploeg winnend afgesloten met 8-9.

In het 2e kwart beginnen de Groningers overtuigend en kijken de Highlanders weer tegen een kleine achterstand aan. Maar door goed reboundend werk van Janet Dolfing en Carolien van Tamelen wordt deze snel weer omgezet in een lichte voorsprong. Helaas worden er ook een aantal simpele ballen gemist, waardoor er geen gat geslagen kan worden. Ruststand 19-21 in het voor deel van het uitspelende team.

Na een hele korte rust gaat het de eerste 8 minuten gelijk op. Aan beide kanten worden veel ballen gemist en leiden de dames uit Uithuizen opvallend vaak balverlies. Bij een stand van 28-25 herpakken de Highlanders zich en wordt er vlot achter elkaar gescoord door achtereenvolgens Ellen Roede, Daniëlle de Jager, Carolien van Tamelen en Marlies Neggers. Zo is de achterstand van 3 punten weer omgezet in een voorsprong van 5 punten en wordt het derde kwart afgesloten met 30-35.

Aan het begin van het 4e kwart verslikt de uitploeg zich en vallen er gaten in de verdediging, waarvan de Groningers optimaal profiteren. Er wordt zo drie keer achter elkaar gescoord.

Maar de ploeg van het Hoge Land toont veerkracht en laat zich opnieuw van z’n sterke kant zien. Door een slimme pass op Marlies Pieterman, die overtuigend de bal door het netje weet te krijgen, is de voorsprong weer drie punten.

De onrust bij de thuisploeg neemt toe en er worden noodschoten genomen, welke gemist worden. Ruth Haaksma speelde een prima pot en door alert te rebounden hielp ze haar team in balbezit. Door de laatste minuten slim uit te spelen bleef de eindstand hangen op 41-44 en gingen de Sietsema Highlander dames met 2 punten naar huis.

Scores volgens sheet: Marlies Neggers 13

Carolien van Tamelen 8

Janet Dolfing 8

Ellen Roede 6