Het damesteam van SIETSEMA Highlanders blijft het goed doen in de derde klasse. De openingswedstrijd werd verloren tegen kampioen (en dus niet gepromoveerde) MSK. Daarna vielen er vijf overwinningen op rij te noteren. Zaterdag was Arrows uit Damwoude te gast. Net als de thuisploeg, kwamen ook zij vorig jaar uit in de tweede klasse. Toen wonnen de Uithuizers de thuiswedstrijd, iets wat ook nu weer gebeurde. Het werd 55-34 in het voordeel van de ploeg van coach Kees Neggers.

Het heeft even geduurd na het vertrek van trainer-coach Jeroen Bos, maar nu heeft Highlanders de zaak weer goed op de rails. Ivo Buderman (vorig jaar coach van heren 1) verzorgt de trainingen terwijl Kees Neggers de coaching verzorgt. Hiermee haalt Highlanders twee enorm ervaren begeleiders binnen.

De basisvijf bestond uit Danielle de Jager, Ruth Haaksema, Marlies Pieterman , Carolien van Tamelen en Janet Dolfing. Ellen Roede en Marlies Neggers begonnen op de bank. Beide teams hanteerden een zoneverdediging waarbij er vooral veel lange aanvallen te zien waren. Scoren ging moeizaam. Pieterman liet nog wel een knappe driepunter zien en de ingebrachte Neggers deed ook van zich spreken met twee scores waarmee ze het eerste kwart afsloot met een 9-7 voorsprong. Ook in het tweede kwart waren de scores zeldzaam. Van Tamelen wist een paar keer onder de ring te scoren  en net zoals in kwart één eindigde het met een score van Neggers voor de 17-10 ruststand.

In het derde kwart sloeg de thuisclub definitief het gat. Het was technisch en conditioneel beter dan de gasten, wat zich eindelijk uitbetaalde. Alle Highlanders wisten in dit kwart te scoren. De passing was snel en gaf ruimte in de zone. De Jager liet een driepunter noteren terwijl Pieterman eveneens van afstand de ring wist te vinden. Een mooie combinatie werd door Haaksema afgemaakt onder de ring voor 31-18. Zes punten in de laatste minuten brachten het verschil op 37-20. Gezien het beeld van de wedstrijd, viel niet meer te verwachten dat de gasten terug zouden komen. Coach Neggers kon goed blijven doorwisselen zonder dat het spel minder werd. Hoogtepunt was de driepunter van Roede voor 42-24. Onder de ring heersten Dolfing en Van Tamelen en zij konden makkelijker hun puntjes meepakken in de slotfase. Het werd uiteindelijk 55-34.

De scores: Carolien van Tamelen 14, Marlies Neggers 12, Ellen Roede 7, Danielle de Jager 7, Marlies Pieterman 7, Janet Dolfing 7 en Ruth Haaksema 2

Komend weekend is Highlanders vrij. 26 November speelt het een thuiswedstrijd in De Mencke tegen de studentes van GSBV Moestasj.