Het damesteam van SIETSEMA Highlanders speelde afgelopen zaterdag in De Mencke een thuiswedstrijd tegen Olympia uit Groningen. Het betrof een duel tussen de nummer twee en de nummer vijf. De dames van coach Kees Neggers wonnen deze strijd met 69-31 en handhaven zich op de tweede plaats in de dames derde klasse.

Beide teams waren niet op volle oorlogssterkte en konden slechts zes speelsters opstellen. Ook hanteerden ze beide grote delen van de wedstrijd een zoneverdediging. Tot zover de parallellen. Het verschil zat hem in een stukje snelheid en techniek. Grote uitblinker zaterdag was Marlies Neggers, die liefst 31 punten wist te scoren. Als een vrouwelijke versie van Hans van Tamelen, de grote scorer bij het eerste herenteam, wist ze op alle mogelijke manieren de ring te vinden. Alleen de dunks ontbraken nog.

Coach Neggers startte met Ruth Haaksema, Ellen Roede, Marlies Neggers, Carolien van Tamelen en Janet Dolfing. Na 0-4 nam de thuisploeg het initiatief. Dolfing zette de eerste score van Highlanders op papier. Naast eerder genoemde Neggers was ook Van Tamelen attent onder de basket. Afstandschoten van Haaksema en Neggers zorgden voor 16-8 aan het einde van het eerste kwart. Hierna volgde de enige inzinking van de wedstrijd. Dom balverlies zorgde voor enkele goede scoringskansen voor Olympia, die ook benut werden. Binnen twee minuten stond het 16-14. Highlanders herstelde zichzelf zonder dat daar een time-out aan te pas hoefde komen. Dolfing, Neggers en de ingebrachte Marlies Pieterman scoorden goed door terwijl Olympia niet meer aan de bak kwam zodat het 30-18 bij rust werd.

In de tweede helft was de thuisploeg heer en meester. Vooral in het derde kwart volgden de scores elkaar in rap tempo op. De verdediging functioneerde goed en met enkele snelle uitbraken en intercepties werd het gat groter en groter. Ook Roede nette haar eerste score terwijl de hele ploeg foutloos was vanaf de vrije worplijn in deze fase, vijf uit vijf. Net als het tweede kwart eindigde dit kwart met een score van Pieterman  voor 51-25. De laatste periode was voor de formaliteit. Highlanders bleef druk uitoefenen wat weer veel makkelijke scores tot gevolg had. Bij Olympia was het beste er wel af in de slotfase. Hoogtepunten waren de mooie één-twee van Roede en Neggers en een knappe driepunter van Neggers. Roede besloot het duel met een score voor 69-31.

De scores: Marlies Neggers 31, Janet Dolfing 12, Ellen Roede 9,Marlies Pieterman 8, Carolien van Tamelen 7 en Ruth Haaksema 2.

Volgende week speelt Highlanders de belangrijke uitwedstrijd tegen het eveneens op de tweede plaats staande Jumping Five in Peize. Daarna volgt de feestdagenstop.