De dames van basketbalvereniging SIETSEMA Highlanders speelden zaterdag in Groningen tegen de studentes van De Groene Uilen. De ploeg van coach Kees Neggers won eenvoudig met 24-56. Highlanders blijft hiermee in de top 4 van de derde klasse staan. Op zich een prima prestatie gezien de kleine spelersrotatie.

Coach Neggers kan de rest van het seizoen niet meer beschikken over Danielle de Jager, die met zwangerschapsverlof is. Daarmee houdt hij zes speelsters over. Wellicht kan er vanuit de jeugd wat doorstroming plaatsvinden zodat het team wat meer mogelijkheden krijgt. In ieder geval is de top-vier notering een prima prestatie op dit moment.

Highlanders startte met Ellen Roede, Marlies Pieterman, Ruth Haaksema, Janet Dolfing en Carolien van Tamelen. De Groene Uilen boden in  het eerste kwart amper tegenstand. Veel schoten troffen geen doel en bijna alle rebounds waren een prooi voor de gasten. Het stond vlak voor het einde van het eerste kwart 0-9 toen de thuisploeg een driepunter maakte, die werd beantwoord door een score van Dolfing. 3-11 na het eerste kwart. In het tweede kwart begon de scoremachine wat beter te draaien bij de gasten. Marlies Neggers kwam beter in de wedstrijd terwijl ook Van Tamelen secuurder speelde onder de ring. Het verschil liep op tot 10-33 bij rust.

Na rust was het duel eigenlijk al gespeeld en mocht Groene Uilen nog redelijk vaak tot scoren komen. Highlanders speelde een versnellinkje lager wegens enkele fysieke ongemakken bij diverse speelsters. In het derde kwart waren het vooral de centers Dolfing en Van Tamelen die de scores verzorgden. Bij 16-44 eindigde het derde kwart. In de laatste periode speelden de Uithuizers het duel geduldig uit. Opvallend detail was het honderd procent raken van de vrije worpen. Zowel Roede, Van Tamelen als Dolfing waren foutloos vanachter de vrije worplijn. Vlak voor tijd leek het noodlot toe te slaan toen Pieterman door haar enkel ging en coach Neggers dus geen mogelijkheid meer had tot wisselen. Voor de wedstrijd maakte het niets meer uit, die was allang voor Highlanders. Eindstand 24-56.

De scores: Carolien van Tamelen 18, Janet Dolfing 12, Marlies Neggers 10, Ruth Haaksema 8 en Ellen Roede 8

Komende zaterdag speelt Highlanders om 18:30 uur in De Mencke tegen Penta uit Drachten