Het damesteam van SIETSEMA Highlanders speelde zaterdagavond in De Mencke tegen Penta uit Drachten. De Uithuizers, die kampten met behoorlijke personele problemen, verloren met 39-49. Meer zat er ook niet in voor de ploeg van coach Kees Neggers.

Van de huidige zes speelsters, kampten er voorafgaand aan de wedstrijd drie met lichte blessures. Als dan in de wedstrijd één van de fitte speelsters ook nog eens een enkel verzwikt, is het natuurlijk kwaad kersen eten.

Positief was dat wederom twee jeugdspelers hun opwachting mochten maken in het eerste team. De jeugdige Madelief de Rover en Jody Sijbolts speelden beide een behoorlijk aantal minuten mee en konden zo proeven aan het spelen in een fysiekere damescompetitie.

Penta is een gevaarlijke ploeg die goed de zoneverdediging aanviel van Highlanders. Daarnaast speelde het ook vele malen fysieker wat voor problemen zorgde bij de Uithuizers. Tot aan 5-4 ging het gelijk op. Een korte spurt van Penta bezorgde de gasten het eerste gaatje, wat nooit echt zou verdwijnen. Highlanders was erg afhankelijk van Janet Dolfing en Carolien van Tamelen onder het bord. Eerstgenoemde zou in de wedstrijd uitvallen met een enkelblessure terwijl laatstgenoemde kampte met rugklachten. Marlies Neggers zette haar ploeg nog wel op 11-16 na het eerste kwart. Na een score van Ruth Haaksema en twee vlotte scores onder het bord werd het halverwege het tweede kwart 17-20 en leek de spanning terug. Highlanders had echter te weinig veerkracht om het gaatje te dichten. De Friezinnen speelden slim en maakten goed gebruik van de geboden ruimte bij Highlanders. Ellen Roede zette haar ploeg vlak voor rust nog wel op 20-26.

In plaats van een terugkomst na rust, nam Penta het initiatief door vlot 22-31 te scoren. En in deze laag scorende wedstrijd was dit een groot verschil. Toch zette de thuisploeg nog een inhaalrace in. Van 22-35 werd het nog 32-37. Marlies Pieterman benutte twee vrije worpen en Neggers en Haaksema scoorden nog van afstand. In het laatste kwart liep het bijna net zo als in het derde. De eerste spurt was voor Penta en daarna knabbelde Highlanders wat van de achterstand af. De rake driepunter van De Rover was een hoogtepunt maar kwam te laat om Penta nog te bedreigen. Uiteindelijk liepen de Friezinnen uit naar de 39-49 eindstand.

De scores: Marlies Neggers 10, Carolien van Tamelen 9, Ruth Haaksema 5, Janet Dolfing 5, Ellen Roede 5, Madelief de Rover 3 en Marlies Pieterman 2.

Komende zaterdag speelt Highlanders een uitwedstrijd in Veendam tegen Aquila.