Het damesteam van SIETSEMA Highlanders speelde afgelopen zaterdag in Dokkum tegen Arrows, dat afwisselend in Dokkum en in Damwoude speelt. Net als een week eerder, stelde de ploeg van coach Kees Neggers de zege veilig in het laatste kwart. Het werd 37-41 voor de Uithuizer basketbalsters.

 

Gelukkig voor de gasten was center Janet Dolfing weer enigszins hersteld van haar enkelblessure. Ze kon weer wat minuten maken, wat voor wat meer lucht zorgde, aangezien de jeugdspeelsters toevallig tegelijkertijd ook een wedstrijd hadden. Ook in Dokkum, waardoor er een heuse Uithuizer invasie binnen kwam vallen in sporthal De Doelstien.

De dames hadden het thuis niet gemakkelijk gehad tegen Arrows, dat net als Highlanders vorig seizoen nog in de tweede klasse uitkwam. De Friese ploeg heeft een erg ruime selectie maar speelt bijna nooit in dezelfde samenstelling. Zaterdag kon het beschikken over negen speelsters. Coach Neggers daarentegen had er dus slechts zes tot zijn beschikking. Beide teams startten met een zone waarmee het tempo direct omlaag werd gehaald. Scores waren dan ook spaarzaam in de eerste periode. Bij 6-2 , na tien minuten, eindigde het eerste kwart. Alleen Carolien van Tamelen wist te scoren. In het tweede kwart waren de scores talrijker. Dolfing maakte vijf punten op rij en ook Marlies Pieterman scoorde. Vrije worpen van Van Tamelen brachten de 18-15 ruststand op het scorebord.

Gezien het numerieke overwicht was de verwachting dat Arrows in de tweede helft het verschil zou maken, zeker toen in de eerste minuut Van Tamelen haar vierde persoonlijke fout kreeg toebedeeld door de arbiters. Aan anderen de taak om op te staan. Ellen Roede herstelde zich van een mindere eerste helft en begon zich ook met het scoren te bemoeien. Marlies Neggers deed dit al en zo ging Highlanders erop en erover na een driepunter van Roede. Het kwart eindigde bij 31-32. Even kwam de thuisploeg nog voor in de laatste periode na het benutten van twee vrije worpen. Daarna volgde een run van de Uithuizers. Scores van de weer ingebrachte Van Tamelen en Neggers werden begeleid door vier benutte vrije worpen voor 33-40. Hierna zette de thuisploeg wel aan, maar speelde Highlanders lange aanvallen. De benutte vrije worp van topscorer Van Tamelen bracht het verschil vlak voor tijd op vier en daarmee kon Arrows niks meer terugdoen. Eindstand 37-41.

De scores: Carolien van Tamelen 11, Marlies Neggers 10, Janet Dolfing 7, Ellen Roede 7, Marlies Pieterman 4 en Ruth Haaksema 2.

De dames zijn nu enkele weken vrij van competitieverplichtingen.

 
Hoofdsponsor
Bord/Team Sponsoren
Krijgsheld bloemen en planten
Kramer