Na het seizoen te zijn gestart met twee thuiswedstrijden, mochten de dames van SIETSEMA Highlanders afgelopen zaterdag in Drachten aantreden tegen Penta. DeUithuizer basketbalsters van coach Kees Neggers wonnen met 37-45 in een vreemd duel.

Vorig seizoen troffen beide teams elkaar ook twee maal en werden de punten gedeeld. Deze keer was Highlanders de gehele wedstrijd net iets beter dan de thuisploeg. De verder sportieve wedstrijd werd gekenmerkt door een arbiter die de sfeer totaal niet aanvoelde en strooide met technische fouten, ook zonder enige aanleiding. Waar de dames van coach Neggers in een heel seizoen geen enkele keer bestraft werden wegens commentaar op de leiding, gebeurde dat deze wedstrijd liefst twee maal. Een vreemde gewaarwording, ook voor oud topscheidsrechter en thans coach, Kees Neggers. Het leidde gelukkig niet teveel af van waar de hogelandsters voor waren gekomen; twee punten halen.

Mirjam Smit debuteerde bij Highlanders en met de aanwinst van deze forward hebben de dames weer een wat bredere selectie, ook omdat jeugdspeler Jody Sijbolts de nodige ervaring opdoet.  Via 7-6 werd het 16-18 bij rust. Bij Highlanders werden de meeste punten gemaakt door de kleine mensen. Marlies Neggers en Danielle de Jager zouden beide boven de tien punten scoren dit duel.

Het derde kwart ging nog gelijk op, maar in de laatste periode namen de gasten afstand. Ellen Roede bewaarde drie va haar laatste punten voor de slotfase en zette haar ploeg op een ruimere, niet meer te achterhalen voorsprong. Het werd uiteindelijk 37-45.

De scores: Marlies Neggers 16, Danielle de Jager 10, Janet Dolfing 6, Ellen Roede 5, Ruth Haaksema 4, Carolien van Tamelen 2 en Mirjam Smit 2

Aanstaande zaterdag speelt Highlanders om 19:30 uur weer een thuiswedstrijd. Nu is het Groninger Moestasj de tegenstander.