Het damesteam van SIETSEMA Highlanders blijft het goed doen in de derde klasse. De competitieplanning is zo dat ze de eerste vier wedstrijden speelden tegen top-3 kandidaten. MSK bleek als enige veel te sterk. Er werd eerder gewonnen van Aquila en Penta. Zaterdag in de Mencke was Moestasj de tegenstander. De studentenploeg had al haar wedstrijden gewonnen tot nu toe. Aan die reeks kwam een einde tegen Highlanders. De vrouwen van coach Kees Neggers wonnen met 49-39, waarin in het derde kwart het verschil werd gemaakt.

Highlanders startte met Carolien van Tamelen, Danielle de Jager, Ellen Roede, Marlies Neggers en Janet Dolfing. De beginfase verliep nogal stroef aan beide kanten en de scores waren dan ook zeldzaam. Pas in de vierde minuut scoorde Van Tamelen de eerste punten voor de thuisploeg. Het bleef gelijk opgaan. De ingebrachte Mirjam Smit maakte er 10-10 van aan het einde van de eerste periode. Kwart twee was qua scores een kopie van de eerste periode. Roede speelde in deze fase een belangrijke scorende rol en dat kwam goed uit want topscorer Neggers had moeite met het vinden van de ring. Ook de ingewisselde Marlies Pieterman, Ruth Haaksma en Jody Sijbolts deden van zich spreken. Haaksma zette haar ploeg op 20-16. Verdedigende communicatiefoutjes zorgden er nog wel voor dat Moestasj op 20-20 kwam. Daarmee was te zien dat de studenten over genoeg kwaliteit beschikten om dergelijke foutjes af te straffen.

In het derde kwart maakte Highlanders dan toch het verschil. Alhoewel de Groninger coach in de rust aangaf dat zijn ploeg zou winnen vanwege een betere conditie, kwam hij bedrogen uit. De Uithuizer defensie werd wat aangetrokken en belangrijker nog, er werd weer tegen een normaal percentage afgewerkt. Van Tamelen speelde hierin een belangrijke rol. De center durft hard naar de basket te gaan en dat pakte nu goed uit. Van de buitenkant waren Neggers en Roede nogmaals succesvol terwijl ook alle vrije worpen benut werden in deze periode. Pieterman bepaalde de tussenstand op 41-30 aan het einde van de derde periode. In de laatste periode slopen er weer wat slordigheidjes in de ploeg. Er werd minder zuinig met de bal omgegaan. Gelukkig voor de thuisploeg werd dit gecompenseerd met een prima verdediging. Een spetterend blok van Haaksma was het hoogtepunt hierin. Moestasj kwam nimmer meer binnen de tien puntengrens en de wedstrijd werd bij 49-39 naar het einde geblazen door arbiters De Vries en Meuken.

De scores: Carolien van Tamelen 12, Ellen Roede 10, Marlies Neggers 9, Ruth Haaksma 6, Marlies Pieterman 4, Janet Dolfing 4, Mirjam Smit 2 en Danielle de Jager 2

Na de herfstvakantie op zaterdag 3 november komt Highlanders weer in actie. Dan staat er in Groningen een uitwedstrijd op het programma.