Hieronder het verslag geschreven door Danielle de Jager.

De dames van SIETSEMA Highlanders speelden afgelopen zaterdag een wedstrijd tegen het derde team van Moestasj. De vrouwen van coach Kees Neggers wonnen met 22-53, direct het eerste kwart werd duidelijk dat de wedstrijd voor Highlanders was.

Highlanders startte met Carolien van Tamelen, Daniëlle de Jager, Ellen Roede, Marlies Neggers en Ruth Haaksma. De beginfase verliep nogal stroef aan beide kanten en de scores waren dan ook zeldzaam. Pas in de derde minuut scoorde Haaksma de eerste punten voor Sietsema Highlanders. Er volgende nog vele lay-ups en schoten van halve afstand, waarna de thuisspelende ploeg ook een score mocht noteren op het scorebord, de enige van dit kwart.

Het tweede kwart werd er wat vrijer gespeeld en dat was ook te merken aan de kant van de tegenstanders, die vooral hun punten onder het bord pakten. Aan de kant van Sietsema Highlanders werd juist veel gemist onder de borden, maar door telkens de aanvalsrebound te pakken werden er nieuwe kansen gecreëerd die alsnog doel troffen. De dames gingen de rust in met 8 - 28

Het derde kwart kende een wat mindere fase, en werd dan ook verloren met 2 punten verschil. Het leek aan de kant van Sietsema Highlanders niet te lopen, de ballen die in het tweede kwart gemist werden, werden nu weer gemist. Alleen werd nu niet de aanvalsrebound gepakt waardoor er geen score volgde. Door hard werken in de verdediging bleef het verschil toch gelijk. Van Tamelen speelde in dit kwart een belangrijke scorende rol en mocht dan ook alle scores van dit kwart op haar naam zetten.

Het vierde kwart werden de teugels weer wat aangetrokken en liep aanvallend dan ook op rolletjes. Er werd goed gezocht naar de vrije man onder het bord en er werd mooi op tempo gepast. Dit resulteerde in een kwart vol mooie scores en waarin iedereen een rol vervulde.

De scores: Carolien van Tamelen 15, Danielle de Jager 8, Marlies Pieterman 7, Marlies Neggers 7, Ruth Haaksma 6, Ellen Roede 4, Janet Dolfing 6.

De eerstvolgende wedstrijd is een inhaalwedstrijd en zal gespeeld worden op dinsdag 20 november om 19:30 uur in Sportcentrum de Mencke.