Afgelopen dinsdag speelden de dames van SIETSEMA Highlanders thuis tegen de uit Friesland afkomstige BV Arrows. Deze wedstrijd was verplaatst van 10 november naar afgelopen dinsdag. De wedstrijd werd gewonnen door de dames van coach Kees Neggers met 47-36.

De Highlanders begonnen de wedstrijd met Carolien van Tamelen, Ruth Haaksema, Daniëlle de Jager, Ellen Roede en Marlies Neggers. De dames van Highlanders begonnen meteen goed en stonden na vijf minuten dan ook met 8-2 voor. Hierna kwam er een dip en werden er veel fouten gemaakt door de thuisspelende ploeg waardoor Arrows veel vrije worpen kreeg. Gelukkig werden deze niet optimaal benut.  Aan het eind van het eerste kwart stond het dan ook 10-8.Na goed overleg met coach Kees Neggers begonnen de dames van Highlanders vol energie aan het tweede kwart en met twee spetterende driepunters van De Jager bleef de thuisploeg op een voorsprong staan. Door het fysieke geweld van BV Arrows konden de dames van Highlanders dit kwart niet optimaal spelen want Van Tamelen moest eruit met bloed aan haar arm en Haaksema moest er ook tijdelijk uit met een blessure. Dit kwart eindigde wel met een voorsprong voor de Highlanders van 21-17.In het derde kwart ging het op de zelfde manier verder. Aan beide kanten werd gescoord maar aan de kant van de thuisploeg toch wat meer. Met mooie scores van Van Tamelen en Pieterman was de stand aan het eind van het derde kwart 36-27.In het vierde kwart begonnen de irritaties hoog op te lopen, vooral aan de kant van Arrows. Dit resulteerde dan ook in veel fouten waardoor de Higlanders veel vrije worpen mochten schieten en die werden dan ook goed benut. Jammer genoeg ging de sfeer hierdoor erg omlaag op het veld. Arrows kwam in de zesde minuut nog wel dichtbij met 34-36 maar door alle benutte vrije worpen konden de dames van Highlanders weer uitlopen en werd de eindstand 47-36.Scores: Carolien van Tamelen 12, Daniëlle de Jager 11, Ellen Roede 8, Ruth Haaksema 6, Marlies Pieterman 4, Janet Dolfing 4 en Marlies Neggers 2.

Als alle blauwe plekken weer een beetje geheeld zijn spelen de dames van SIETSEMA Highlanders hun volgende wedstrijd op zaterdag 24 november om 20:30 in Veendam.