Hieronder een wedstrijdverslag van de dames, geschreven door Marlies Pieterman

Afgelopen zaterdag gingen de dames van Sietsema highlanders een zware pot tegemoet in Veendam. De dames waren maar met 5 speelsters waardoor er geen wisselmogelijkheden waren. Ook de vaste coach was niet beschikbaar. Door de vader van Haaksema als invaller in te zetten, hadden de dames in ieder geval iemand bij de bank staan. Highlanders begonnen met een openingsscore van Pieterman. In de tweede minuut. Haaksema volgde hierop met een mooie score, waardoor de teams nog aardig gelijk op liepen. De dames van Highlanders hebben de hele wedstrijd een zone-verdediging aangehouden. Deze verdediging liep goed, maar was niet opgewassen tegen de ervarenheid van Veendam. Ook de weinig beschikbare speelsters speelde uiteraard een grote rol. Veendam kon hier mooi gebruik van maken en bijna alle ballen vielen van hun kant. Er werd op een rustig tempo gespeeld, waardoor fast-breaks uit bleven bij het team uit Uithuizen. Toch lieten ze zich niet kennen en scoorde de Jager nog 2 driepunters en kregen we van Dolfing en Smit leuke acties te zien.  De dames van Sietsema highlanders hebben verloren met 24-60.

Scores: Danielle de Jager, 10, Janet Dolfing 6, Ruth Haaksema 3, Marlies Pieterman 3 en Mirjam Smit, 2.