De heren van SIETSEMA Highlanders hebben afgelopen zaterdag terecht verloren in Groningen van Olympia. Het werd 57-55. Wanneer de Uithuizers aanspraak willen maken op het kampioenschap zal toch uit een ander vaatje getapt moeten worden. Zaterdag was het een kwart heel goed en daarna drie kwarten huilen met de pet op.

 

Uiteraard waren er excuses aan te voeren. Alje Ferwerda en Klaas de Jong waren geveld door blessures waardoor er minder kracht en rebounding in het veld kon worden gebracht. En ja, door de inbreng van vier nieuwe spelers is men nog niet helemaal op mekaar ingespeeld. Aan de andere kant heeft Highlanders zoveel meer basketballend vermogen dat niet verloren had mogen worden van laagvlieger Olympia.

Coach Ivo Buderman startte met Daniel Koelikamp, Hans van Tamelen, Jeroen Bos, André de Boer en Henk Tabak. De start was vliegend. Het leek of er op dezelfde voet werd verder gespeeld als een week eerder tegen Dyna’75. Rennen, vliegen en de open schoten raak schieten. Het werd 5-13 en 7-18 en uiteindelijk door vrije worpen van De Boer 9-24. Daarna ging het stukken minder. Olympia ging op de fysieke toer en de Highlanders aanval stokte. Keer op keer zochten ze de confrontatie onder de ring. Omdat Tabak ook gehinderd was door een liesblessure en dus regelmatig aan de kant zat, een slimme zet. Puntje voor puntje kroop de thuisploeg dichterbij tot 29-33 bij rust.

In het derde kwart hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Mooi basketbal was er al lang niet meer bij. Het was vechten om iedere centimeter. Ivo Bronsema onderscheidde zich nog door twee knappe scores onder de basket. Ook een mooie actie over het hele veld van Koelikamp was het noemen waard. Een gelukkige driepunter in het eindsignaal van het derde kwart zorgde voor 42-46. In het vierde kwart opende Tabak met een score onder de ring gevolgd door een driepunter van De Boer voor 49-51. Via 54 gelijk was het telkens Olympia dat aan de vrije worplijn kwam. Zo liepen ze in de laatste minuut uit naar 55-57. Met twaalf seconden op de klok had Highlanders nog een kans maar de driepunter van Bos strandde op de ring.

De scores: Hans van Tamelen 19, Jeroen Bos 11, André de Boer 10, Henk Tabak 9, Ivo Bronsema  4 en Daniel Koelikamp 2.

Zaterdag speelt Highlanders om 20:00 uur een thuiswedstrijd tegen Belial in sporthal “De Mencke”. Het mag dan laten zien dat deze nederlaag een incident is.

 
Hoofdsponsor
Bord/Team Sponsoren
Krijgsheld bloemen en planten
Kramer