Archief

Met het up-to-date brengen van de website hebben we zoveel mogelijk wedstrijdverslagen uit de Ommelander Courant van dit seizoen gepubliceerd bij "wedstrijdverslagen" dames. Deze competitie is momenteel erg spannend. Vorige week wisten de meiden van coach Jeroen Bos thuis te winnen van koploper Jumping Five. De sfeer en entourage met ongeveer 100 toeschouwers, waaronder 20 uit Peize, was regelrechte reclame voor het vrouwenbasketbal.

De hoofdmacht van SIETSEMA Highlanders heeft zich prima hersteld van de nederlaag van een week eerder tegen medekoploper Arrows. Zaterdag werd er gespeeld tegen Dyna`75 dat de derde positie op de ranglijst inneemt. De ploeg moest diverse spelers missen om diverse redenen namelijk Ivo Bronsema, Andre de Boer en Jeroen Bos. Coach Ivo Buderman had echter de beschikking over 7 fitte spelers en Highlanders bleek simpelweg een paar maten te groot te zijn voor Dyna `75, 39-78.

Wordt heren 1 dit seizoen kampioen? Dat is de vraag. De afgelopen twee seizoenen werd Highlanders tweede in de derde klasse B. Dit seizoen staan de coachloze heren ongeslagen bovenaan de ranglijst met een perfect record van zestien maal winst tegenover nul verlies. Nummer twee, Pink Stars'59 staat zes punten achter en er zijn nog vijf wedstrijden te gaan.

Heren 1 is afgelopen zaterdag gehuldigd in De Mencke. Een speciale kampioenscommissie regelde een heuse spelersvoorstelling, speaker en cheerleaders. Het breed opgekomen publiek had helaas niet de mogelijkheid om een echte wedstrijd te zien daar Pink Stars'59 afbelde. Heren 2 werd bereid gevonden mee te werken aan een oefenwedstrijd gelukkig. De beker werd uitgereikt door Johan Zeeven van Rayon Noord terwijl voorzitter Wim van Nieuwenhuyzen de spelers toesprak. Hoofdsponsor Bertil Sietsema maakte mogelijk dat de heren plus supporters 's avonds konden genieten van DJ Ashok in de kantine van De Mencke.

De heren worden toegesproken

Ivo Bronsema neemt het woord.

Darius Juchnevicius spreekt ook een woordje.

Er staan nog niet zoveel verslagen van heren 2 op de site, terwijl dit team het toch prima doet in de vierde klasse. Daarom dacht ik, laat ik de spreekwoordelijke pen eens ter hand nemen. En over de wedstrijd in Hoogezand valt een hoop te schrijven!

Het herenteam van basketbalvereniging SIETSEMA Highlanders kwam vorige week van een koude kermis thuis tijdens het debuut in de tweede klasse. Het jonge en fanatieke Flying Red maakte gehakt van het meer ervaren Highlanders. De scheidsrechter die dag was toevallig de coach van de tegenstander van afgelopen zaterdag, Assist uit Assen. Hij had zijn mannen duidelijk gemaakt dat er van Highlanders best te winnen viel.

Er stond nog een inhaalduel op het programma voor de basketballers van SIETSEMA Highlanders. Afgelopen zaterdag kwam ESBC Menhir uit Sneek op bezoek. Ze konden bij winst Pink Stars voorbij op de ranglijst en zo tweede worden in de derde klasse. Voor de kampioen uit Uithuizen stond er niets meer op het spel. Na een ommekeer in de tweede helft verloor de thuisploeg nipt met 52-54.

De hoofdmacht van SIETSEMA Highlanders speelde afgelopen zaterdag haar eerste competitiewedstrijd in de tweede klasse. Na het kampioenschap van vorig jaar in de derde klasse dwongen de Uithuizers promotie af naar een klasse hoger. Met enkele nieuwe gezichten viel de debuutwedstrijd in Roden tegen Flying Red niet mee. Het werd 90-59 voor de thuisploeg.

De hoofdmacht van SIETSEMA Highlanders lijkt zich goed hersteld te hebben van de vervelende nederlaag in Damwoude. Vorige week  werd nummer drie Dyna’75 gedubbeld terwijl afgelopen zaterdag de heren van Olympia uit Groningen kansloos werden weggespeeld met 79-46. En daarmee revancheerden de mannen van coach Ivo Buderman zich voor de uitnederlaag tegen ditzelfde team.

De hoofdmacht van SIETSEMA Highlanders speelde zaterdagavond een thuiswedstrijd in De Mencke tegen middenmotor Olympia uit Groningen. De Uithuizers waren duidelijk de betere ploeg en wonnen gemakkelijk met 82-43. Hiermee behoudt het de koppositie in de derde klasse B.