De hoofdmacht van SIETSEMA Highlanders lijkt zich goed hersteld te hebben van de vervelende nederlaag in Damwoude. Vorige week  werd nummer drie Dyna’75 gedubbeld terwijl afgelopen zaterdag de heren van Olympia uit Groningen kansloos werden weggespeeld met 79-46. En daarmee revancheerden de mannen van coach Ivo Buderman zich voor de uitnederlaag tegen ditzelfde team.

 

Hoewel Highlanders op papier een sterk team heeft, bleek het lange tijd moeilijk om de juiste balans te vinden. Met de toevoeging van Albert de Vries, sinds vorige week, lijken de puzzelstukjes beter op z’n plaats te zijn gevallen. Ruwweg kan gesteld worden dat er nu een betere balans is tussen goede verdedigers en goede aanvallers. Een van de spelers die beide kwaliteiten bezit, is helaas uitgeschakeld met een enkelblessure. Spelverdeler Gerald van Nieuwenhuyzen ging zaterdagmiddag bij een partijtje voetbal flink door z’n enkel. En dat is een flinke aderlating voor de Uithuizers.

Buderman had verder een voltallige selectie, dus negen wedstrijdspelers. Hij startte met Daniel Koelikamp, Klaas de Jong, Hans van Tamelen, Alje Ferwerda en Henk Tabak. Deze vijf lieten er geen gras over groeien tegen het altijd stugge Olympia. Een driepunter van Van Tamelen opende het bal gevolgd door een sterke actie onder de ring van Ferwerda. Daarna waren het met name De Jong en Van Tamelen die scorend doorkwamen. Toen Buderman voor het eerst ging wisselen stond het 24-0. Het eerste kwart eindigde bij 28-4. En daarmee leek de genadeklap al te zijn uitgedeeld. In het tweede kwart verslapte het spel wel enigszins. Bij Highlanders kreeg iedereen ruim speeltijd en het tempo zakte wat in. Olympia herstelde zich en liet zien toch over een degelijke ploeg te beschikken. Dat het concentratieniveau bij Highlanders daalde bleek wel uit het slechte percentage vrije worpen. In het eindsignaal van de rust scoorden de gasten nog, 42-21.

De tweede helft werd bijna een kopie van de eerste helft met het verschil dat er expres meer gezocht werd naar de spelers onder de ring. De Vries scoorde de eerste vier punten gevolgd door Tabak. Olympia bleek kwetsbaar dicht bij de basket. Hoewel ze redelijk fysiek speelden, waren ze niet opgewassen tegen het trio Tabak, Ferwerda en De Vries, die net even groter en sterker waren en ook zo speelden. Een driepunter van Van Tamelen betekende 64-29 aan het einde van het derde kwart. Het laatste kwart was wederom van mindere kwaliteit. Wel werden er een paar aardige breaks gelopen afgemaakt door Ferwerda en Sterenberg. Ivo Bronsema tekende voor de laatste score, waarmee net niet de tachtig werd gehaald.

De scores: Hans van Tamelen 21, Klaas de Jong 19, Alje Ferwerda 8, Albert de Vries 7, Jeroen Bos 6, Edwin Sterenberg 6, Daniel Koelikamp 4, Henk Tabak 4 en Ivo Bronsema 4 

Komende vrijdag speelt Highlanders in Surhuisterveen tegen hekkensluiter Belial.

 
Hoofdsponsor
Bord/Team Sponsoren
Krijgsheld bloemen en planten
Kramer