Het herenteam van basketbalvereniging SIETSEMA Highlanders kwam vorige week van een koude kermis thuis tijdens het debuut in de tweede klasse. Het jonge en fanatieke Flying Red maakte gehakt van het meer ervaren Highlanders. De scheidsrechter die dag was toevallig de coach van de tegenstander van afgelopen zaterdag, Assist uit Assen. Hij had zijn mannen duidelijk gemaakt dat er van Highlanders best te winnen viel.

 

Helaas voor hem kwamen de Assenaren bedrogen uit. De Uithuizer basketballers, spelend zonder Edwin Sterenberg en Jeroen Bos wonnen na een goede eindsprint met 68-54. In de beginfase ging het gelijk op en het eerste kwart eindigde ook in 16-18. Bij rust was het verschil niet veel groter met 28-29. Highlanders was onvoldoende in de afwerking en ook dat zagen de Drenten. In de tweede helft hanteerden ze een zoneverdediging . Voor Highlanders niets nieuws, want vorig jaar in de derde klasse wemelde het van de (Friese) teams die zone speelden. Grote mannen als Alje Ferwerda, Darius Juchnevicius en Henk Tabak deden hun reboundende werk onder de ring zodat Hans van Tamelen, Klaas de Jong en Gerald van Nieuwenhuyzen konden aanleggen van afstand. Vier gelukte driepunters in de laatste minuten, waaronder drie van Van Tamelen bezegelden het lot van de gasten.

De scores: Hans van Tamelen 29, Klaas de Jong 14, Gerald van Nieuwenhuyzen 12, Darius Juchnevicius 6, Alje Ferwerda 5

Komende zaterdag speelt Highlanders in Groningen tegen Scylla, waarin het oud-spelers Lourens Wijnen en Hans Duursma treft.

 
Hoofdsponsor
Bord/Team Sponsoren
Krijgsheld bloemen en planten
Kramer