SIETSEMA Highlanders wint twaalfde duel op rij

22 februari 2023

De basketballers van SIETSEMA Highlanders blijven goede zaken doen in de derde klasse. Afgelopen zaterdag werd er in het Willem Alexander sportcomplex in Groningen gewonnen met 40-70 van Groene Uilen. Hiermee behouden de Uithuizers de gedeelde eerste plaats.

In de anderhalve competitie was Groene Uilen voor de derde en laatste keer de tegenstander. Beide eerdere ontmoetingen werden ook ruim gewonnen door Highlanders. De studentenclub moet het hebben van hard werken, maar het ontbeert ervaring en fysieke kracht. Speler-coach Henk Tabak kan de laatste wedstrijden ook beschikken over spelverdeler Gerald van Nieuwenhuzyen, die met de week zijn vorm ziet toenemen. In Groningen was het spel niet hoogstaand maar meer dan voldoende om nooit in de problemen te komen. Na het eerste kwart was het al 5-18. Hans van Tamelen was niet af te stoppen en ondanks dat het afstandschot niet vaak goed viel, werden de Groningse aanvallen eenvoudig afgeslagen. De ruststand van 10-38 zegt dan ook genoeg.

In de tweede helft werd een versnelling lager gespeeld. Deels ook om te voorkomen dat het snelle en fysieke spel van de thuisploeg blessures zou opleveren. Enkele breaks werden dan ook voorzichtig uitgespeeld in plaats van dat men hard naar de basket ging. Een vrije dunk van Van Tamelen was het hoogtepunt. Groene Uilen kreeg wat meer vrijheid en zou zelfs nog de 40 punten halen. Het maakte voor het resultaat niets meer uit.

De scores: Hans van Tamelen 32, Przemek Tomecki 14, Jeroen Bos 8, Gerald van Nieuwenhuyzen 7, Pieter Padje 3, Henk Tabak 2, Bas-Pieter van Loon 2 en Wessel van Tamelen 2.