Heren SIETSEMA Highlanders winnen eenvoudig

25 september 2022

De mannen van basketbalvereniging SIETSEMA Highlanders speelden zaterdag hun eerste thuiswedstrijd. Nadat vorige week de openingswedstrijd tegen Celeritas Donar werd verloren, werd er nu met ruime cijfers gewonnen van GSBV Moestasj uit Groningen; 80-44.

Het team van speler/coach Henk Tabak zag jongelingen Lars Norden, Toby Visser en Stefan Vos vertrekken, alsmede ook veteraan Jesse Bronsema. Daar tegenover stond de rentree van spelverdeler Harald Jonker. Een kleiner team dus t.o.v. de hele ruime selectie van vorig seizoen. Tegen Moestasj moest het met 7 spelers gebeuren. Dat dit geen groot probleem was, blijkt wel uit de uitslag. De studenten speelden vol gas, op tempo, maar misten routine, ervaring en scorend vermogen. Dat liep bij Highlanders veel vloeiender. Uiteraard was er de ongrijpbare Hans van Tamelen (38 punten), maar ook center Bas-Pieter van Loon liet zich niet onbetuigd. Met 18 punten had hij een belangrijke bijdrage aan de zege en zorgde hij samen met Tabak dat de fysieke aanwezigheid onder de ring bleef gewaarborgd.

In het eerste kwart ging Highlanders can 0-4 naar 14-6 en had daarmee het eerste gat geslagen. Het tweede kwart ging meer gelijk op en de ruststand van 30-21 gaf de verhoudingen goed weer. In het derde kwart dicteerde de thuisploeg zowel het tempo als de rebound waardoor het kon uitlopen naar 54-35. In het laatste kwart had Moestasj niks meer in te brengen en liep Highlanders ver uit. In het slotsignaal scoorde debutant Jonker nog een onmogelijke driepunter om de score naar 80-44 te tillen.

Scores: Hans van Tamelen 38, Bas-Pieter van Loon 18, Jeroen Bos 13, Harald Jonker 7, Wessel van Tamelen 2 en Pieter Padje 2