SIETSEMA Highlanders schiet zich langs BVG

20 november 2022

De mannen van SIETSEMA Highlanders wonnen afgelopen zaterdag hun vierde duel op rij. In de Mencke ontdeed het zich van BVG uit Groningen met 63-41. Gezien het feit dat het gebeurde zonder topscorer Hans van Tamelen en met slechts zes spelers, een meer dan prima prestatie. BVG kon met negen spelers veel ruimer wisselen maar maakte enkele tactische fouten die de thuisploeg onder leiding van speler-coach Henk Tabak handig wist uit te buiten.

BVG startte met een zoneverdediging terwijl alom bekend is dat Highlanders een goed schietende ploeg is van afstand. De Groningers gaven in de eerste minuten zodoende teveel ruimte voor de schutters. Zo mikte Jeroen Bos 4 van zijn 5 pogingen raak vanachter de driepuntslijn. Toen Harald Jonker daarna goed de basket wist te vinden van dichtbij, snelden de Uithuizers naar 23-9 aan het einde van de eerste periode. Bij rust was de voorsprong eveneens 14 punten (34-20). Dit maal was het Przemek Tomecki die zijn ploeg op sleeptouw nam met enkele moeilijke schoten. Na rust ging BVG over op man-to-man, maar dat had geen effect meer op de wedstrijd. Highlanders speelde rustige aanvallen en wist Wessel van Tamelen goed te bereiken onder de ring terwijl ook Bos en Tomecki regelmatig bleven scoren van afstand. Eindstand 63-41.

De scores: Przemek Tomecki 28, Jeroen Bos 23, Harald Jonker 7, Wessel van Tamelen 5 en Pieter Padje 2.

Komend weekend is Highlanders vrij. Op 3 december treedt het in Groningen aan tegen Groene Uilen.