SIETSEMA Highlanders met zes zeges op rij feestdagen in

18 december 2022

De mannen van SIETSEMA Highlanders begonnen het seizoen matig in de derde klasse. Maar inmiddels werden er zes overwinningen op rij geboekt en is het opgeklommen een gedeelde tweede plaats op de ranglijst. Millwings uit Winschoten was zaterdag in De Mencke duidelijk een maatje te klein, gezien de 78-32 zege van de Uithuizers.

Het ervaren team van speler/coach Henk Tabak bestaat grotendeels uit dertigers, bijna-dertigers en twee veertigers. Nu het seizoen wat meer gevorderd is, lijkt de motor warm gedraaid. Het teamspel is beter, het balverlies minder en het schotpercentage hoger. Tegen Millwings waren het vooral de driepunters die het verschil maakten. Toen het eerste kwart bij 23-8 eindigde, lagen er al vijf driepunters in. Przemek Tomecki is de laatste weken uitstekend in vorm en zou voor de tweede wedstrijd op rij eindigen met 8(!) rake driepunters. 5 rake schoten van Jeroen Bos en nog 1 van Hans van Tamelen betekende dat er 42 punten uit driepunters kwamen. Dat is meer dan de helft van het totale puntenaantal. Om tot deze schoten te komen werd er wel flink wat verdedigende arbeid verricht door Gerald van Nieuwenhuyzen, Pieter Padje, Bas-Pieter van Loon, Wessel van Tamelen en Henk Tabak. Laatstgenoemde was dan ook tevreden met het vertoonde spel: “De passing is de laatste weken goed en dat geeft gewoon betere schoten met een hogere slagingskans.”

De punten: Przemek Tomecki 32, Hans van Tamelen 21, Jeroen Bos 17, Bas-Pieter van Loon 4, Pieter Padje 2 en Wessel van Tamelen 2.