Dames SIETSEMA Highlanders pakken krappe zege

22 januari 2023

Het damesteam van SIETSEMA Highlanders won afgelopen zaterdag knap van Moestasj met 46-50 in het Willem Alexander sportcomplex. Met zes speelsters, al dan niet half in de lappenmand, werd een achterstand omgebogen in een voorsprong. Grappig detail is dat zowel de einduitslag als het scoreverloop bijna identiek was aan het duel van de mannen in dezelfde sporthal.

De dames moesten het doen met zes speelsters tegenover een voltallig studententeam. Highlanders startte nog met een driepunter van Laurentien van Nieuwenhuyzen gevolgd door scores van kirsten Tebbens en Carolien van Tamelen. Ook de daaropvolgende aanvallen leek er geen vuiltje aan de lucht en gingen de blauwhemden met 4-13 aan de leiding na het eerste kwart. In het tweede kwart ging het gestel van de Uithuizers duidelijk een rol spelen. Moestasj profiteerde maximaal en met een 24-13 run werd het 28-26 bij rust.

Na rust bleef het gelijk opgaan. Gelukkig voor Highlanders had Van Tamelen het vizier deze wedstrijd op scherp zodat er minder druk lag op de guards op halve kracht. Elk runnetje van de thuisploeg werd beantwoord met scores van de Uithuizers. Ruth Haaksema zette de ploegen weer op 36 36. Na de derde periode stond het 38-38. In het laatste kwart kwam de ervaring van Highlanders bovendrijven. Vrije worpen werden redelijk benut en de driepunter van Menke Tiggelaar (eigenlijk nog geblesseerd) bleek de nekslag bij 42-49. Moestasj mocht nog wel scoren in de laatste minuten, maar een benutte vrije worp van Danielle de Jager bepaalde de eindstand op 46-50.

De scores: Carolien van Tamelen 15, Laurentien van Nieuwenhuyzen 13, Danielle de Jager 8, Ruth Haaksema 6, Menke Tiggelaar 4 en Kirsten Tebbens 4.

Aanstaande zaterdag spelen de dames om 17:30 een thuiswedstrijd in De Mencke.