SIETSEMA Highlanders; elfde winst op rij

12 februari 2023

De mannen van basketbalvereniging SIETSEMA Highlanders wonnen afgelopen zaterdag voor de elfde maal op rij. Dit keer waren de Uithuizers met 70-35 te sterk voor Millwings uit Winschoten. Door de zege blijft het team gedeeld eerste in de derde klasse en dat op tweederde van de competitie.

Speler-coach Henk Tabak startte met Gerald van Nieuwenhuyzen, Wessel van Tamelen, Pieter Padje, Hans van Tamelen en hijzelf. Przemek Tomecki, Jeroen Bos, Bas-Pieter van Loon en Vlademiro Silva kwamen later van de bank. Millwings was met slechts zeven spelers, wat goed werd uitgebuit gedurende het duel. Na het eerste kwart was het al 15-6. De thuisploeg speelde degelijk, maar had wel veel kansen nodig om tot scoren te komen. In het tweede kwart vielen de ballen wat makkelijker, zowel de driepunter als de snelle uitbraak (vaak met Padje als afmaker). Dit leidde tot de 36-13 ruststand.

In het derde en vierde kwart wisselde de thuisclub flink door en kon het zich bijvoorbeeld veroorloven om topscorer Hans van Tamelen maar 5 minuten op te stellen in de tweede helft. De aanvallen begonnen steeds beter te lopen en er waren een paar prachtige passes te zien voor het publiek. Een stuitpass van Silva dwars door de defensie was misschien wel de knapste. Het derde kwart eindigde bij 49-23. Het laatste kwart van de verder sportieve wedstrijd eindigde bij 70-35 en daarmee vond coach Tabak dat zijn team degelijk en doeltreffend gespeeld had.

De Scores: Hans van Tamelen 20, Przemek Tomecki 17, Jeroen Bos 14, Pieter Padje 10, henk Tabak 4, Bas-Pieter van Loon 3 en Gerald van Nieuwenhuyzen 2.

Aanstaande zaterdag spelen de mannen voor de derde en laatste keer tegen De Groene Uilen in Groningen.