SIETSEMA Highlanders naar tweede plek

29 januari 2023

De mannen van SIETSEMA Highlanders deden afgelopen zaterdag goede zaken door nummer twee, Trojans uit Zuidlaren, ruim weg te spelen in De Mencke. Het werd 76-43 en daarmee nemen de Uithuizers de tweede plek over van de Noord-Drenten. Koploper Celeritas-Donar staat nu nog twee punten voor. En dat is volgende week de tegenstander van Highlanders. Wat dat betreft is dit een bepalende fase in de competitie.

Er werd veel verwacht van het duel. Uit werd er nog verloren, alhoewel het team toen verre van compleet was. Trojans staat bekend om hun goede defensie. De thuisploeg was met acht spelers en speler-coach Henk Tabak had een prima tactiek uitgedacht. De starters Vlademiro Silva, Hans van Tamelen, Pieter Padje, Przemek Tomecki en Tabak zelf startten goed. Er werd fel en fysiek verdedigd, waar de gasten eigenlijk geen antwoord op hadden. Aanvallend was Van Tamelen goed bij de les. Drie driepunters vielen door de ring in het eerste kwart. Trojans bleef bij tot 22-18. In het daaropvolgend kwart deed Highlanders er nog een schepje bovenop. Gerald van Nieuwenhuyzen en Harald Jonker kwamen van de bank voor de snelheid terwijl Jeroen Bos ook enkele driepunters liet noteren. Een driepunter plus bonus van Tomecki was goed voor de 39-21 ruststand. Vooral defensief een knap resultaat.

In de tweede helft was kwart drie een kopie van kwart twee. De gasten kwamen tot slechts vijf punten terwijl Highlanders heer en meester was. Het kon het zich veroorloven om Van Tamelen en Tomecki lange tijd aan de kant te houden. In de laatste periode mocht Trojans nog wat van de achterstand afknabbelen. Het was Padje die met een driepunter in de zoemer de eindstand bepaalde op 76-43.

De scores: Hans van Tamelen 37, Jeroen Bos 20, Pieter Padje 10, Przemek Tomecki 5, Harald Jonker 2 en Henk Tabak 2.